Prima Medica Szakmai Napok - Összefoglaló

Friss videók

 • EgészségMagazin
  A cukorbetegség
 • EgészségMagazin
  Hogyan sportoljunk allergiásként?
 • EgészségMagazin
  Ízületi gyulladások - Mit, mikor használjunk?
 • EgészségMagazin
  Mit jelent az egészség egy élsportolónak?
 • EgészségMagazin
  Mit okoz a vitaminhiány?
 • EgészségMagazin
  A tartós fogyás sikere

Szakmai élet

Prima Medica Szakmai Napok - Összefoglaló

Szerző: primamedica.hu
Prima Medica Szakmai Napok - Összefoglaló

Magas színvonal, egymást támogató szakmai közösség

A PRIMA MEDICA EgészségHálózat fő küldetésének a hatékony gyógyítást tekinti. A magas szakmai színvonalat kiváló szakembereink, kiterjedt diagnosztikus háttér hálózatunk, aktív kutatási és fejlesztési tevékenységünk biztosítják. Ennek szellemében rendezzük szakorvosok számára nagy sikerrel Szakmai Napjainkat is. Rendezvényeink célja, hogy segítséget nyújtsunk egy-egy speciális szakterület ellátásában, egyes betegségcsoportok sikeres kezelésében, az adott területen megjelenő innovációk megismerésében és további, elmélyült tudás megszerzésében.  Szándékunk, hogy ezeken a napokon olyan szakmai eszmecserék létrejöttének adjunk lehetőséget, melyek új, együtt gondolkodó, támogató, egymásra figyelő közösségi kapcsolatok kiépüléséhez vezetnek.

Diagnosztikai robbanás az allergológiában Szakmai Nap

A Szakmai Napok sorát január 19-én, Diagnosztikai robbanás az allergológiában címmel nyitottuk meg, amelyet nagy szakmai érdeklődés kísért a különböző szakterületek képviselői részéről.

Elsőként Dr. habil. Réthy Lajos PhD gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus a molekuláris allergia vizsgálatokról tartott összefoglalót. Második előadónk, Dr. Polgár Marianne PhD gyermekgyógyász, gasztroenterológus a glutén által kiváltott betegségek diagnózisának és kezelésének új szempontjairól beszélt. Prof. Dr. Nékám Kristóf allergológus és klinikai immunológus az allergia kivizsgálásának lépéseit ismertette.

Dr. Balogh Katalin allergológus és klinikai immunológus, fül-orr-gégész , a diagnosztika jelentőségére hívta fel a hallgatóság figyelmét.

 Dr. Király Viktória labororvos, a labordiagnosztika - kihívásairól és korlátairól tartott előadást. Dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológus és klinikai immunológus az alsó légúti allergiás kórképek kivizsgálásáról és kezelésének módjait összegezte. A szünetekben élénk szakmai eszmecserék zajlottak a mindennapi praxisban felmerülő allergológiai problémák megvitatására.

Női Endokrin Kórképek Szakmai Nap

A Budai Endokrinközpont szakmai támogatásával a 2019. február 23-án tartott, Női endokrin kórképek című előadás sorozat keretein belül prof. Balázs Csaba endokrinológus, immunológus, előadásában, a női meddőség hátterében álló leggyakoribb endokrin problémákkal foglalkozott. 

Dr. Tar Attila PhD csecsemő-és gyermekgyógyász, endokrinológus, a gyermekkorban leggyakrabban előforduló endokrin kórképeket mutatta be.  Dr.  Békési Gábor PhD endokrinológus, belgyógyász a pajzsmirigy daganatos kórképeit vette sorra. Dr. Turi Zsuzsanna szülész-nőgyógyász, diabetológus témája, a gesztációs diabétesz volt. Fülöp Lili dietetikus, valamint Dvorák Márton mozgásterapeuta az étkezés illetve a mozgás fontosságára hívták fel a figyelmet a gesztációs diabétesz sikeres kezelésében.  

Dermatica – A bőr az egészség tükre Szakmai Nap

2019-ben a harmadik  Szakmai Napokon:  A bőr az egészség tükre címmel, a Dermatica Bőrgyógyászat és Gyógykozmetika szakembereinek előadásait hallgathatták az érdeklődők.  Dr. Vincze Ildikó  bőrgyógyász-kozmetológus  a festékes anyajegyek vizsgálatának, ellátásának a tárgykörét ismertette. Őt követte Dr. Garaczi Edina PhD bőrgyógyász-allergológus, aki az urticaria, a gyógyszerallergia, az atópiás és a kontakt dermatitisz okait és kivizsgálásáról beszélt. Harmadik előadónk, Dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász előadásából megismerhettük a dermatoszkóp fejlődését, a kézi dermatoszkóp és a digitális dermatoszkópia működését napjainkban. Dr. Hidvégi Edit PhD gyermekgyógyász, gyermek- és felnőtt tüdőgyógyász, gasztroenterológus, pulmonológus a  gasztorenterológiai betegségek bőrgyógyászati tüneteire hívta fel a figyelmet. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc sebész, GUNA bioterapeuta, a SOTE óraadó tanára, fájdalomspecialista, akupunktőr (HKO) a sebkezelés témaköre kapcsán a diabéteszes láb ellátásának alapjait mutatta be. A nagyrészt bőrgyógyászokból álló közösség tagjai, az előadások végén feltehették kérdéseiket az elhangzottakra vonatkozóan.

Életmód Orvoslás – Okoseszközök  Szakmai Nap

A 21. század orvosi szakirányáról és a szakorvosok digitális, internet alapú eszközhasználatának lehetőségeiről szólt a márciusban megrendezett esemény. Dr. Bibok György, a Cukorbetegközpont diabetológusa előadásában a rendszeres vizitek nagy időigényére és a helyzet egyik megoldásaként felmerülő okoseszközök használatra hívta fel a figyelmet.  Dr. Vernes Réka, az Életmód Orvosi Központ orvosa, háziorvos előadásában a digitális technológia alapellátásban betöltött egyre jelentősebb szerepére világított rá. Dr. Babai László, az Életmód Orvosi Központ igazgatója ismertette mindazon egészséggel kapcsolatos paramétereket, amelyek követhetővé válnak ezen eszközök segítségével. Varga Dóra, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa a táplálkozás kiemelt jelentőségére hívta fel a figyelmet a megelőzésben, a gyógyításban. Dvorák Márton, az Életmód Orvosi Központ humánkineziológusa, mozgásterapeuta előadásában sorra vette a legismertebb okoseszközöket, amelyek a mozgás monitorozását szolgálják. Az életmód orvoslás több orvosi szakterület közös metszéspontját jelenti, válaszolva a XXI.sz. legnagyobb népegészségügyi kihívására.  A téma alkalmat adott  az egyes orvosi szakmák képviselőinek intenzív közös gondolkodására a krónikus betegségekkel való szembenézésben.

Vénás megbetegedések Szakmai Nap

Az idei félévet  2019. május 25-én zárta a Prima Medica EgészségCsoport, a TrombózisKözpont szakorvosainak előadásaival. Ennek keretein belül Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász, klinikai farmakológust, a trombózishajlam kivizsgálási standardjairól hallhattuk. 

Dr. Szélessy Zsuzsanna belgyógyász hematológus a hematológus szerepéről beszélt a terhes gondozásban. Dr. Sepa György érsebész a visszérbetegségek műtéti kezelésének lehetőségeit mutatta be.  Dr. Baranyai László sebész, az aranyérkezelés kivizsgálási standarjait ismertette.  Dr. Király Viktória labororvos a véralvadás laboratóriumi hátteréről, Dr. Horváth Ilona radiológus a duplex ultrahangról , Dr. Kósa Éva angiológus pedig vénák megbetegedéseiről tartott előadást.

Szakmai Napjainkat 2019. év második felében is folytatjuk, melyre szeretettel várjuk az egészségügyben dolgozó szakembereket.

Vegyen részt rendezvényeinken, értesüljön a legfrissebb szakmai információkról és legyen támogató orvos-szakmai közösségünk tagja!

Bővebb információ és jelentkezés: szakmai-napok@primamedica.hu

Telefon: 36 (70) 409 30 41

 

 • EgészségÁruda

  Szeretne házi készítésű növényi tejet?
  Szeretne házi készítésű növényi tejet?

  MIDZU növényi tejfőző gép tejfehérje allergiásoknak, laktóz érzékenyeknek. Saját receptfüzettel!

 • EgészségMagazin

   Sör, üdítő és tenger gyümölcsei? Köszvényeseknek fontos a tudatosság
  Sör, üdítő és tenger gyümölcsei? Köszvényeseknek fontos a tudatosság

  A köszvény egy nagyon fájdalmas és meglepően gyakori betegség, amely anyagcsere eredetű, így egyáltalán nem mindegy, milyen étrendet folytat az érintett. Dr. Selyem Réka, a FájdalomKözpont reumatológusa a nyári csábítások veszélyeire hívta fel a figyelmet.

 • EgészségHálózat

  Szöveti cukor monitorozás
  Szöveti cukor monitorozás

  Új eszközzel, szolgáltatással bővült a Cukorbetegközpont. Mostantól szövetu cukor monitorozásra is lehetőség van intézményünkben!

 • Sportegyesület

  A gurítás tudománya, avagy a Prima Medica Sportegyesület Bowling-estje
  A gurítás tudománya, avagy a Prima Medica Sportegyesület Bowling-estje

 • Szakmai élet

  Szakmai Nap – fókuszban a gyermekkori kórképek 
  Szakmai Nap – fókuszban a gyermekkori kórképek 

 • EgészségClub

  V. Cukorbeteg Klub - Hasznos és praktikus tanácsok a könnyű és élhető mindennapokért
  V. Cukorbeteg Klub - Hasznos és praktikus tanácsok a könnyű és élhető mindennapokért

  Az idei év első félévében is aktív klubélet folyt a Prima Medica EgészségClubban. Ez alatt az idő alatt is számos érdekes előadás, szervezett program zajlott, amelyeket EgészségCarddal rendelkező tagjaink kedvezményesen látogathattak.

 • Közösségi élet

  I. Prima Medica Családi Nap - Közösségi élmény és összetartozás
  I. Prima Medica Családi Nap - Közösségi élmény és összetartozás

  Hagyományteremtő céllal, a Semmelweis Nap alkalmából, a Prima Medica Közösség összetartozás érzésének erősítésére rendeztük meg június végén az I. Prima Medica Családi napot, Vérteslovason.