2022.12.12

PRIMA MEDICA SZAKMAI NAP | TERHESSÉGI CUKORBETEGSÉG (DR. FÖVÉNYI JÓZSEF PHD - BELGYÓGYÁSZ, DIABETOLÓGUS, ENDOKRINOLÓGUS)

Sikerrel zártunk egy újabb Prima Medica Szakmai Napot, ahol a Terhességi cukorbetegséggel kapcsolatban osztották meg tapasztalataikat kiváló Orvosaink.

Az előadásokat folyamatosan elérhetővé tesszük weboldalunkon, youtube csatornánkon és közösségi felületeinken. 

A folyamatos szöveti glükózmonitorozás témáját Dr. Fövényi József PhD dolgozta fel és fejtette ki roppant izgalmas előadásában.

A teljes előadás ITT érhető el!

Az előadássorozat a folyamatos szöveti glükózmonitorozás témájával folytatódott, melyet Dr. Fövényi József PhD tartott. Beszédében a vércukorszint ellenőrzési rendszereket ismerhettük meg, melyek közül a legnagyobb hangsúlyt a folyamatos cukormonitorozás (CGM) kapta. Ez ugyanis lényegesen megkönnyíti a betegek életét, valamint az orvosok munkáját, hiszen az ujjbegyes méréssel ellentétben ekkor több mint 200 mérés eredménye lehet a birtokunkban. A technikai fejlődés az élet minden területét áthatja- nincs ez másként az egészségüggyel, az egészségügyi eszközökkel sem.

 

Felismerték, hogy az okoseszközök világában a betegek élete CGM-mel egyszerűbbé tehető, és a cukorbetegek esetén ez korántsem elhanyagolható szempont, hiszen ők pont egy olyan betegséggel küzdenek, mely folyamatos odafigyelést, gyakori ellenőrzést kíván. A szöveti cukormonitorozó eszköz pont arra kínál megoldást, hogy kicsit szabadabbá váljanak a diabétesszel küzdők, mégis pontosabb eredményeket kapjanak, mind eddig. Ezáltal jobb terápiához juthatnak, ráadásul segítségével a kezelőorvos/cukorbeteg gyermek esetén a szülő a távolból is tudja monitorozni betege/gyermeke állapotát.

 

Dr. Fövényi József PhD ismertett különböző CGM rendszereket, előnyeiket, hátrányaikat. Előadását személyes esettanulmányok tették színesebbé.

 

A teljes előadás anyagáért kattintson az alábbi képre!

Prima Medica Szakmai Nap - Dr. Fövényi József PhD előadása