Mentor Program

Mentor Program

A Prima Medica büszkén bejelenti a Mentor Program elindítását, mely egyedülálló lehetőséget kínál a kezdő szakorvosok számára. Az orvostudomány gyors fejlődése miatt nélkülözhetetlen az olyan specialisták képzése, akik képesek megfelelni az egyre komplexebb egészségügyi kihívásoknak. A Mentor Program keretében fiatal szakorvosok a Prima Medica neves szakembereitől sajátíthatnak el különleges szaktudást és tapasztalatot.

A program célja, hogy az átlag 57 éves Prima Medica orvoscsapat fiatalítása mellett megőrizze és továbbfejlessze a központ magas szakmai színvonalát. A mentorált szakorvosok olyan specializációkat sajátíthatnak el, mint például gyermek gasztroenterológia, diabetológia, hematológia, kardiológia és sok más terület. A mentoráltaknak lehetőségük van PhD megszerzésére is, és a programban résztvevők között már vannak olyanok, akik sikeresen mentorként tevékenykednek.

A Mentor Program lépéseit részletesen kidolgoztuk, beleértve a mentorok és mentoráltak kiválasztását, a szerződéskötést és a képzési program összeállítását. A program legalább egy éven át tart, és a mentoráltak számára heti minimum egy órás személyes egyeztetéseket biztosít. A mentorok iránymutatást nyújtanak a szakmai ismeretek elsajátításához, és állnak rendelkezésre a mentoráltak kérdéseire.

A programban való részvétel mindhárom szereplőnek előnyökkel jár. A mentoroknak lehetőségük van tudásuk továbbadására és a fiatal generáció mentorálására, míg a mentoráltak gyakorlati tapasztalatot és speciális szaktudást szerezhetnek. A Prima Medica számára a program hozzájárul az orvoslétszám utánpótlásának biztosításához és a magas szakmai színvonal fenntartásához.

A Mentor Program a szakorvosi képzésben való részvétel lehetőségét is magában foglalja, mint a járóbeteg ellátásban eltöltendő gyakorlóhely. Ennek kidolgozása és megvalósítása a jövőben várható. Örömmel várjuk az érdeklődő fiatal szakorvosokat és neves szakembereket a Mentor Programunkba, melynek célja a magas színvonalú egészségügyi ellátás fenntartása és fejlesztése.