Fitness

Fitness

A rendszeres fizikai aktivitás létfontosságú az életmóddal összefüggő betegségek megelőzése és kezelése szempontjából. A rendszeres testmozgás számos betegség gyógyításában játszik kulcsszerepet. A mozgás fokozza a cukor felhasználását az izmokban, növeli az erek rugalmasságát, javítja a szövetek oxigén- és tápanyagellátását, valamint kedvező hatást gyakorol az agy, a vese és a tüdő működésére.

 Az Életmód Orvosi Központ részeként működő fitneszterem célja, hogy Pácienseink gyógyulásának helyszínéül szolgáljon, biztonságos és komfortos közeget nyújtson. Itt gyógytornász és mozgástarepeuta együttes munkája teszi teljessé a páciensek kezelését.

Az Életmód Orvosi Központ fitneszterme korszerű berendezésekkel és barátságos környezettel várja a pácienseket. A teremkialakításánál nagy hangsúlyt kapott, hogy olyan atmoszférát teremtsünk, ami mind az idelátogató vendégek, mind pedig a szakértő csapat minden igényét kielégíti. Kellemes belső terek és a szeparált helyiségek lehetővé teszik, azon pácienseink számára is a mozgás örömét, akiket egy nagyobb terem vagy a sok ember feszélyezetté tesz. Az edzőterem jól felszerelt öltözőjében, minden igényt kielégítő zuhanyzó is található.

Mozgásterapeutáink, gyógytornász vezetésével, a mozgásterápiás állapotfelmérés alapján egyéni mozgásterápiás tervet készítenek, amelyet az egyéni mozgásterápiás terv összeállítása követ. Az eredmények alapján gyógytornász vagy mozgásterapeuta vezeti az egyéni alkalmakat, melyek pulzuskontroll mellett zajlanak. A szakember szükség esetén a mozgásterápia közben vérnyomás-, és vércukorszintet is mér.  

Mozgásterapeutáink figyelembe veszik a jelen egészségügyi állapotot, esetleges gyógyszerelést, célokat, hogy a kezelés biztonságos és hatékony legyen.

A fitneszterem elhelyezkedése ideális, a Széll Kálmén tér közelében, Buda szívében található. Tömegközlekedéssel és gépkocsival is könnyen megközelíthető.