Szállodák, vendégházak

Szállodák, vendégházak

Nincs is jobb alkalom az életmódorvoslás megvalósítására, mint a hétköznapi körforgásból, a munkából kiszakadva nélhány napos vagy éppen 1 hetes aktív pihenést beiktatva. Az Életmód Orvosi Vendégházak és Szállodák lehetőséget adnak az életmódorvoslás alappilléreinek gyakorlására, fejlesztésére, legyen az az egészségtudatos táplálkozás, fizikai aktivitás, megfelelő alvás vagy akár a szeretteinkkel közösen eltöltött idő. 

Az Életmód Orvosi Vendégházak és Szállodák az Életmód Orvosi Hálózat részei, melynek célja, hogy kiterjessze innovatív életmódorvoslási megközelítését az ország egész területére. A hálózatot olyan rendelők, vendégházak és szállodák és fitneszek alkotják, amelyek összehangoltan nyújtanak életmódorvosi szolgáltatásokat, egyesítve az orvosi, dietetikai, mozgásterápiás és mentális egészség területet. Az országos kiterjesztés célja, hogy minél több ember számára, és minél több megközelítésben elérhetővé váljanak az életmódorvoslás eszközei, melyek a krónikus betegségek kezelésében kulcsfontosságúak.

Az Életmód Orvosi Vendégház egy olyan turisztikai szolgáltató, amely különös hangsúlyt helyez az aktív pihenés támogatására, különféle eszközökkel. A Vendégházban tartózkodás során lehetőség nyílik a fizikai aktivitás monitorozására lépésszám és pulzus adatokon keresztül, melyről a vendég kiértékelést is kap. A Vendégházak továbbá az egészség megőrzését és fejlesztését szolgáló programokat is kínálnak, mint például túraútvonal javaslat, nordic walking vagy egyéb fizikai aktivitási lehetőség.

Az Életmód Orvosi Szállodában rendelkezésre orvos, dietetikus, mozgásterapeuta és mentális egészséggel foglalkozó szakember is, akik az Életmód Orvosi Központhoz hasonlóan csapatként segítik az életmódterápiát, a szükséges lépések gyakorlatba való átültetését, melyhez a szállodai háttér biztos környezetet ad. A pihenés, kikapcsolódás kiváló lehetőséget kínál arra, hogy az életmódbeli szokások előnyös megváltoztatása előtérbe kerüljön, a szakmai csapat segítsége pedig biztosítja a biztonságot és hatékonyságot.