Egészségterv és életmódprogram

Egészségterv és életmódprogram

Az Egészségterv és Életmódprogramunk egyedülálló módon kombinálja az életmód-kockázat felmérését és a személyre szabott egészségterv kidolgozását. Kérdőívünk minden résztvevő számára részletes képet ad az egészségügyi állapotáról, és ez alapján egyedi, hatékony megoldásokat kínálunk. Az életmód orvos által vezetett program biztosítja, hogy a vállalatok és munkavállalóik számára optimalizált egészségmegőrzési stratégiát alkalmazzunk, hozzájárulva ezzel a munkavállalók jólétéhez és a vállalati hatékonysághoz egyaránt.

 

A PROGRAM KÉT FŐ PILLÉRE:

Életmód-kockázat Felmérő Kérdőív: Átfogó kérdőívünk segítségével egyéni és vállalati szinten értékeljük az egészségügyi kockázatokat.

Személyre Szabott Egészségterv: A kérdőív eredményei alapján, orvosi vezetéssel, egyedi, a vállalatra szabott egészségtervet dolgozunk ki.

 

EGÉSZSÉGÜGYI RIZIKÓFAKTOROK CSÖKKENTÉSE

Egyedülálló életmód programunk – orvosi vezetéssel, dietetikussal, mozgásterapeutával és mentális egészséggel foglalkozó szakemberrel - nemzetközi standardokon és tudományos bizonyítékokon alapszik, ezáltal hatékony a munkaképességet rontó betegségek (pl.magas vérnyomás, cukorbetegség, inzulinrezisztencia, elhízás, rosszindulatú daganatok) megelőzésében és gyógyításában.

TELJESÍTMÉNY NÖVELÉSE

Az egészségügyi rizikófaktorok csökkentése kiemelt szerepet játszik a produktivitás növelésében, többek között a csökkenő betegállományon keresztül. Életmód program biztosítása növeli a dolgozói elköteleződést, lojalitást, munkahelyi jóllétet, valamint csökkentheti a fluktuációt, munkaerőpiaci versenyelőnyt jelentve a vállalatnak.

SZAKMAI TÁMOGATÁS ORVOSI VEZETÉSSEL

Életmód orvos Személyre szabott tájékoztatást ad az aktuális egészségi állapotról, kezelési tervet állít fel, az életmódorvosi gyógyító csapat munkáját vezeti és összefogja.

Dietetikus Táplálkozási szokások felmérése alapján javaslatot tesz a táplálkozás helyes megváltoztatására, érintve az étrend kialakítását, recept javaslatokat, gyakorlati tanácsokat.

Mozgásterapeuta Személyre szabott fittségi állapotfelmérés és gyógyító mozgásterpiás rendszer alapán tesz javaslatot a mogzáskultúra fejlesztésére, akár személyreszabott mozgásprogram keretében.

Mentális egészséggel foglalkozó szakember: Az életmódváltás sikeressége sok esetben a mentális támogatáson alapul, hiszen a stresszevés, érzelmi evés, akár a szokások megváltoztatásának mindennapokba iktatása sok esetben a mentális állapoton múlik.

SZÁMSZERŰ ÉS  MÉRHETŐ EREDMÉNYEK

Egyedülálló életmód-kockázat felmérő kérdőívünk kiválóan alkalmas arra, hogy gyorsan, egyszerűen, mérhető és vissza­követhető módon adjon képet az életmódbeli szokásokból adódó egészségkockázatokról, az ehhez kapcsolódó szükséges beavatkozási pontokról.

ÉLETMÓD- KOCKÁZATFELMÉRŐ KÉRDŐÍV

A kérdőív több életmód tényező rizikójának szintjéről ad tájékoztatást egyszerű és átlátható módon, amely megmutatja a szükséges változtatások irányát.

Külön területként szerepel a motiváció, mely megmutatja, mennyire elkötelezett változtatni életmódján egészsége érdekében. A motiváció megléte nagyban hozzájárul a valós változásokhoz és a tartós eredmények eléréséhez.

MIÉRT VÁLASSZON MINKET? 

  1. Egészségügyi rizikófaktorok csökkentése: Az egészségügyi rizikófaktorok csökkentése kiemelkedő fontosságú mind a munkavállalók, mind a vállalatok számára. Prima Medica egyedülállóan kombinálja az életmód-kockázatok elemzését és az azokra adott válaszlépéseket. A részletes életmód-kockázat felmérés alapján személyre szabott egészségterveket készítünk, amelyek célja az egészségügyi állapot javítása. Ezáltal nem csupán a jelenlegi problémákra reagálunk, hanem hosszú távon is támogatjuk a dolgozók egészségét.

  2. Teljesítmény növelése: Az egészségesebb életmód és az egészségügyi állapot javítása közvetlen hatással van a dolgozók teljesítményére és produktivitására. A személyre szabott egészségtervek és életmódprogramok segítenek csökkenteni a betegségek miatti hiányzásokat és a munkaképesség csökkenését. Ezáltal a vállalatok nemcsak egészségesebb, hanem hatékonyabb munkavállalókat is kapnak, akik hosszú távon hozzájárulnak a cég sikeréhez.

  3. Számszerű és mérhető eredmények: Programjaink alapja a számszerű és mérhető eredmények elérése. Az életmód-kockázat felmérő kérdőív és az azt követő egészségtervek kidolgozása nem csupán általános iránymutatást ad, hanem konkrét adatokat szolgáltat a változások nyomon követéséhez. Ez lehetővé teszi számunkra és a vállalatok számára is, hogy objektív adatok alapján értékeljük és javítsuk a program hatékonyságát.

  4. Szakmai támogatás orvosi vezetéssel: Az egészségtervek kidolgozása során orvosi vezetés biztosítja a szakmai színvonalat és a magas minőséget. Életmódorvosaink, dietetikusokkal, mozgásterapeutákkal és mentális egészségügyi szakemberekkel karöltve garantálják a személyre szabott, hatékony egészségfejlesztési megoldásokat. Ezáltal vállalatai partnereink biztosak lehetnek abban, hogy munkavállalóik számára a legjobb ellátást és támogatást nyújtjuk az egészségmegőrzés és a teljesítmény növelés érdekében.