Életmód-kockázat felmérő kérdőív

Életmód-kockázat felmérő kérdőív

Az Életmód-kockázat felmérő kérdőív átfogó képet ad az életmódtényezők (pl. táplálkozás, mozgás, alvás, stressz) által befolyásolt egyéni egészségkockázatokról. A kérdőív eredménye konkrét útmutatást ad arra, milyen lépéseket tehetünk az azonosított egészségkockázataink csökkentése érdekében.

Életmód-kockázat felmérő kérdőívünk egyedülálló módon, az életmód 15 dimenziója (pl. táplálkozás, alvás, mozgás, stressz) kapcsán ad átfogó képet az egyéni egészségkockázatról. A kérdőív számszerű, visszamérhető eredményt ad. 

Az értékelés során minden terület egy színkódot kap, melyek a következők:

  • piros: magas egészségkockázat

  • sárga: közepes egészségkockázat

  • zöld: alacsony egészségkockázat

A különböző területek besorolásának színe segítséget ad abban, hogy:

  • milyen területeken a legsürgetőbb változtatni az egészségkockázat csökkentése érdekében (piros)

  • melyek azok, amelyek még nem igényelnek azonnali beavatkozást, de az azonosítható kockázat miatt biztosan érdemes figyelmet fordítani előnyös megváltoztatásukra (sárga)

  • milyen területeken a meglévő, helyes szokások fenntartása a cél (zöld).

Az eredmények részletes értelmezésében és a további teendőkben az Életmód Orvosi Központ szakemberei tudnak segítséget nyújtani. Első lépésként életmódorvosi konzultáció javasolt, amelynek során az orvos javasolja további egészségügyi szakemberek bevonását (dietetikus, mozgásterapeuta, pszichológus).

A kérdőívben főként a szokásokat feltáró feleletválasztós kérdések szerepelnek, azonban a kérdőív teljeskörű kitöltéséhez szükségesek az alábbi adatok:

- testsúly, testmagasság, haskörfogat, vérnyomás, pulzus, koleszterinszint, vércukorszint

Bár a kérdőív hiányos adatokkal is kitölthető és jól használható értékelést ad, de a legpontosabb eredmény érdekében érdemes ezeket az információkat is összegyűjteni a kérdőív kitöltését megelőzően.

A kérdőív kitöltése körülbelül 10 percet igényel, a kitöltés után az eredmény néhány másodpercen belül lesz elérhető.

A kérdőív elérhető Prima Medica mobilapplikáción keresztül (AppStore letöltés ide kattintva, GooglePlay letöltés ide kattintva), illetve a Prima Medica ügyfélkapu webes felületén, ide kattintva elérhető, bejelentkezés után.

A kérdőív kitöltéséhez technikai útmutató ide kattintva elérhető